מטבוחה של איילת בהשראת יונת
מטבוחה של איילת בהשראת יונת
סוד הטעם המעולה הוא בבישול איטי וארוך והכנה עם המון אהבה.
רכיבים:
6-8 שיני שום כתושות
גמבה מגורדת בפומפייה
8-10 עגבניות בשלות
פלפל ירוק חריף לפי הטעם
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
כמון
1/4 כפית סוכר.
מתחילים בקילוף העגבניות - מסמנים X עם סכין על העגבניות ומכניסים לסיר עם מים רותחים לכמה דקות של בישול כדי שנוכל לקלף בקלילות את העגבניות.
לאחר קילוף העגבניות נחתוך אותן ואת הגמבה נגרד ע"י חיתוך וגירוד כשהחלק עם הקליפה החיצונית, המבריק, כלפי חוץ והחלק הפנימי פונה למגרדת.
אפשר לחתוך את הגמבה לרצועות ולהוסיף אך לדעתי משדרג כך ותודה ליונת על ההמלצה
אחרי שכל הרכיבים מוכנים נתחיל עם טיגון שיני השום הכתושות (יש שיעדיפו לחתוך את שיני השום ולא לכתוש) יחד עם הפלפל החריף.
נוסיף את העגבניות יחד עם הגמבה המגורדת, נתבל ונשאיר על אש נמוכה כ 3 שעות עד שאין נוזלים כלל (מבחן הנוזלים: שמים כפית מהמטבוחה על צלחת ואם מגיר נוזלים לצדדים אז צריך להמשיך לבשל).
לקראת סוף הבישול ניתן להוסיף ככף של רסק עגבניות.
ניתן להכין כמות ולשמור בהקפאה, נשמר מעולה!
